READ OUR NEWS

We are dedicated to provide the highest level of audit services

Έναρξη Λειτουργίας του Πληροφοριακού Συστήματος «Εργάνη»

by Yiannis Athanasiou / on 30 Aug 2021

Αγαπητοί μας πελάτες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις ακόλουθες σημαντικές αλλαγές που θα εφαρμοσθούν από την 13ην Σεπτεμβρίου 2021 σε σχέση με τις Κοινωνικές Ασφαλίσεις και εγγραφή νέων υπαλλήλων – εργοδοτών ,

Οι βασικές τροποποιήσεις που θα ισχύσουν είναι

1. Η αίτηση εγγραφής εργοδότη υποβάλλεται το αργότερο μία (1) μέρα πριν την ημερομηνία που ο αιτητής αναμένεται να καταστεί εργοδότης.

2. Κάθε εργοδότης γνωστοποιεί στις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την κάθε πρόσληψη μισθωτού το αργότερο μία (1) μέρα πριν την πρόσληψη.
Σημειώνεται ότι η γνωστοποίηση των νέων προσλήψεων θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ».
Στην εν λόγω ιστοσελίδα
https://ergani.mlsi.gov.cy.

έχουν αναρτηθεί σχετικές πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας και τους όρους χρήσης του Συστήματος.
Επισημαίνεται ότι από τις 13 Σεπτεμβρίου 2021 καταργείται η έκδοση και χρήση της «ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ», το γνωστό τρίπτυχο.
3. Κάθε εργοδότης οφείλει να τηρεί μητρώο προσλήψεων, στο οποίο θα πρέπει καταχωρίζει, κατά σειρά ημερομηνίας πρόσληψης, προσωπικά στοιχεία για κάθε μισθωτό (αύξοντα αριθμό, ονοματεπώνυμο, Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας, Αριθμό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ημερομηνία πρόσληψης και ημερομηνία έναρξης της απασχόλησης).

4. Επιπρόσθετα, το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχει καθορίσει Λειτουργούς Επικοινωνίας σε κάθε Επαρχιακό Γραφείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων για περαιτέρω πληροφορίες και βοήθεια, εάν χρειαστεί. Ο κατάλογος των Λειτουργών Επικοινωνίας έχει, επίσης, αναρτηθεί στην πιο πάνω ιστοσελίδα.

Παραμένουμε στην διάθεση σας για οποιεσδήποτε Διευκρινήσεις.

share: